Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ...

Η στοχοποίηση της πολιτικής ομαλότητας με την επιλογή δολοφονιών μελών τής ΧΑ είναι προφανής. Της οποίας η πρόσφατη δικαστική δίωξη και προφυλάκιση του ηγετικού πυρήνα ήταν μια πολιτική απόφαση τής κυβέρνησης, για εξάρθρωση του ενός "άκρου". Πρόδρομος αυτών των κινήσεων αποτέλεσε η αντισυστημικότητα που αποδίδονταν στην ΧΑ και η είσοδος της στο πολιτικό παιχνίδι πού επέφερε το εκλογικό αποτέλεσμα και στη συνέχεια οι δημοσκοπήσεις...

Γιατί το έκαναν; Η απάντηση δεν είναι μόνο μία.

Όμως η πιο ισχυρή είναι ότι θέλουν να βάλουν τορπίλη στην ομαλότητα.

Ακόμη κι αν είναι ιδεολογικά εχθροί με τη Χρυσή Αυγή, με την επίθεση αυτή την πριμοδοτούν, αλλά δεν τους ενδιαφέρει αυτό.

Το μόνο που ζητούν είναι να υπάρχουν θύματα. Να ανοίξουν έναν κύκλο αίματος που δύσκολα θα κλείνει. Να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας που δύσκολα θα φύγει πάνω από την ελληνική κοινωνία.

Το βασικό ζητούμενο είναι η αποφυγή με κάθε τρόπο συνεπειών που επεδίωξαν με την πράξη τους Αυτό απαιτεί πολιτική ωριμότητα και σύνεση από όλους μας.

Όσοι επιχαίρουν και βλέπουν επιβεβαίωση της θεωρίας των δύο άκρων είναι τα πρώτα θύματα αυτής της πράξης, αφού αυτός ήταν ένας από τους στόχους των τρομοκρατών.

Η αποσταθεροποίηση βολεύει όσους θέλουν συγκρούσεις και πολιτικές ανατροπές.

Και εκείνους που θα ήθελαν πρόωρες εκλογές...

Η καταδίκη της αριστερίστικης και φασιστικής τρομοκρατικής βίας δεν θέλει συζήτηση και φανφάρες, η καταδίκη της είναι αυτονόητη. Οι συνήθεις όμως πολιτικές αντιπαραθέσεις ακόμη και για κορυφαία θέματα δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση καθεστωτική διαμάχη.

Είναι λάθος του Σύριζα να κάνει κριτική στην δεξιά για συμπεριφορές της ΧΑ, και είναι τραγικό να ταυτίζονται όλα τα κόμματα της αριστεράς με τρομοκρατικές ενέργειες ενόπλων οργανώσεων. Είναι φαινόμενα με συμπτώματα εθνικής παράκρουσης...

Όλο το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική στον τρόπο που επέλεξαν να πλήξουν την ΧΑ. Στο όνομα επιβολής του νόμου έγιναν πολλές ατιμίες, ιδίως με την ξεχειλωμένη θεωρία της εγκληματικής οργάνωσης, που δεύτερο θύμα είχε το Πασόκ και έπεται συνέχεια.

Η τροπή που παίρνουν τα πράγματα είναι πολύ άσχημη, και με επιλεγμένη μεροληψία, οδηγούμαστε σε διχασμό προς όφελος των ξένων. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και αισθάνεται τρομοκρατημένος και απεγνωσμένος όχι μόνον από τα γεγονότα των δολοφονιών, αλλά κυρίως από την ανοχή και τα ξύλινα πολιτικά λόγια "του καταδικασμου της βιας απο οπου και αν προερχεται" ...

Με την δολοφονία Φύσσα στοχοποιήθηκε και μπήκε στην φυλακή το ένα άκρο. Ηρθε και η σειρά του άλλου; Παιγνίδια με την φωτιά για να κρατηθούν στην εξουσία οι "πρόθυμοι", πιθανόν να υπήρξε και βοήθεια απέξω. Ανεξάρτητα των κινήτρων και των δραστών κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τώρα την κλιμάκωση της βίας. Η απάντηση στην δολοφονία του Φύσσα θα φέρει άλλη ανταπάντηση κ.ο.κ. Το φάντασμα του εμφυλίου αρχίζει να πετά πάλι πάνω από την χώρα, σε συνδυασμό με την κοινωνική έκρηξη που θεωρείται θέμα χρόνου.

Ωριμότητα και σύνεση το ζητούμενο.

Αίμα νέων ανθρώπων κυλάει άδικα στους δρόμους αλλά δεν πρεπει να μας αγριέψει και να μας φανατισει. Δεν περισσεύει κανένας Έλληνας κι εμφύλιοι δεν χωρούν σε μία κοινωνία που χειμάζεται ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης κι έχει μόνο κοινούς και συγκεκριμένους εχθρούς.

Όλοι μαζί κι απέναντι μας τα αδηφάγα κι αδίστακτα όρνια ντόπια και ξένα, που επιβουλεύονται τη χώρα, τις περιουσίες μας και τις ζωές μας ακόμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: