Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...

Η πρωτοφανής κρίση την οποία διέρχεται η χώρα επιβάλλει τομές, ρήξεις και μεταρρυθμίσεις που θα αναδεικνύουν ένα νέο αξιακό, πολιτικό και οικονομικό πρότυπο για τη σύγχρονη Ελλάδα της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

H εκλεγμένη από τον λαό Βουλή νομοθετεί. Ακολούθως διάφορες κοινωνικές μειοψηφίες των οποίων τα μικρο-συμφέροντα θίγονται ξεσηκώνονται συντεχνιακά και σχεδόν πάντα καταφέρνουν κι ανατρέπουν αποφάσεις, εκβιάζοντας κι απειλώνας δήθεν στο όνομα του "λαού, που ποτέ δεν έχει σχέση ή ώφελος από τα αιτήματα που θέτουν...

Οι εύκολες αποφάσεις που ικανοποιούν συντεχνιακές απαιτήσεις αλλά υπονομεύουν το γενικό συμφέρον είναι μέρος του τιμήματος που πληρώνει τόσο σκληρά η Eλληνική κοινωνία.

H πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της παρούσας κυβέρνησης για το νόμο των πανεπιστημίων έρχεται να ανατρέψει αυτή τη συμφωνίακαι να υιοθετήσει τις πρακτικές όλων όσοι επιμένουν με ακραίες ενέργειες να αναπαράγουν το πρότυπο της άρνησης, της στασιμότητας, του κατεστημένου.

Οι υπουργοί που έφεραν αυτές τις αλλαγές δεν είναι πια ούττε καν βουλευτές.

Παρατηρώντας τον λαό καθημερινά βλέπουμε ότι όλο και περισσότερο, όλο και περισσότεροι, αψηφούν τους νόμους διότι έτσι συνήθως ωφελούνται οικονομικά ή θεωρούνται μάγκες, ιδίως οι ισχυρές συντεχνίες που έχουν τη δύναμη και το κρίσιμο ποσοστό να επηρεάσουν...

Ποιος θα φέρει την αλλαγή; Ποιος θα τολμήσει να διορθώσει τα πράγματα; Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;

Ο "σοφός" Ελληνικός λαός αποφάσισε πως αυτές οι αλλαγές - μεταρυθμίσεις δεν χρειάζονται και πως αυτό που θέλει είναι να ζει περιμένοντας πότε ο βολικός πολιτικός του ή ο συνδικαλιστής του θα του δώσει και αυτουνού το κατιτίς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: