Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ;

Ο Ελληνικός λαός επέλεξε την πολυφωνική δημοκρατία. Οι πρόσφατες εκλογές ήταν ελεύθερες, χωρίς παρεκτροπές και αμφισβητήσεις.

Η προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη είτε για να έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας είτε για νέες εκλογές.

Αδιέξοδα κομματικών χαρακωμάτων, αφελή πείσματα και προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες παρατείνουν την πολιτική αστάθεια.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι γερμανικές πιέσεις προς την Αθήνα για τον σχηματισμό μίας βιώσιμης κυβέρνησης που θα τηρήσει τους όρους του μνημονίου...

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να δίνει μαθήματα στην Ελλάδα και να πληγώνει τους Ελληνες δίνοντας μαθήματα και απειλώντας με έξοδο από το ευρώ σε καθημερινή βάση, ανέφερε άλλο κορυφαίο στέλεχος της Ευρωπαικής οικονομίας...

Το ερώτημα προς όλους τους ειδικούς που εκφράζουν απόψεις σχετικά με το Ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδος δεν είναι αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ; αλλά αν θα υπάρχει Ευρώ και Ευρωζώνη μετά την αποχώρηση της Ελλάδος είτε από μόνη της είτε διωκόμενη, αφού αν φύγει μια χώρα έιναι σίγουρο πως θ' ακολουθήσουν σύντομα κι άλλες για τον ίδιο λόγο ή παρεμφερείς.

Λοιπόν, ποιο πολίτευμα θέλουν οι φίλοι και εταίροι για την Ελλάδα και για τους Ελληνες και για ποια Ευρώπη;

Την Ευρώπη των αρχών και των αξιών των ιδρυτών της ή την Ευρώπη των απειλών, του εκβιασμού, της απαξίωσης και τον νόμο του πιο ισχυρού εις βάρος των λιγότερο ισχυρών;

Η πρώτη οδηγεί στο οικονομικό θαύμα που γνωρίσαμε έως σήμερα. Η δεύτερη μας γυρίζει πίσω σε εποχές παρωχημένες και σε δυνάμεις που πιστεύαμε ότι είχαν σχεδόν εξαφανιστεί, αν δεν βρισκόταν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στους Ευρωπαίους ηγέτες ανήκει η απόφαση.

Θα πρέπει όμως να διαβάσουν πριν την ιστορία της Ευρώπης και την προσφορά των Ελλήνων στη σημερινή τους ελευθερία. Ετσι ίσως οδηγηθούν σε καλύτερες σκέψεις και αποφάσεις με λιγότερη αλαζονεία και ανευθυνότητα.

Οι ανυπομονησίες τους που συνοδεύονται με απαξίωση, συκοφαντίες και εκβιασμούς, συνέβαλαν στο να ερεθίσουν ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων. Συνέβαλαν στο να ξυπνήσουν παλιά δαιμόνια. Αυτός είναι ο στόχος τους; Εάν η απάντηση είναι Ναι, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε. S.O.S. Ενωμένη Ευρώπη. S.O.S. Ειρήνη.

Ας μην είναι σίγουροι ότι οι Ελληνες θα συνεχίσουν να υφίστανται τις συκοφαντίες, τις απειλές, τους εκβιασμούς, για να υποχρεωθούν να δεχθούν μια λιτότητα χωρίς προοπτική, που τους επιβάλλει ένα κοινωνικό κρεματόριο, τους υποσκάπτει το ηθικό οδηγώντας πολλούς στην αυτοκτονία...

Τους στερεί από τα πιο ικανά και καταρτισμένα στελέχη κι επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό και που δεν θα τολμήσουν πια να επιστρέψουν και από όλα εκείνα τα σπουδασμένα νέα παιδιά που ξεκίνησαν ήδη να παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς.

Μια αφόρητη κατάσταση που οδηγεί τον Ελληνικό λαό και σύντομα και άλλους Ευρωπαικούς λαούς ακολούθως στη φτώχεια, στην εξάρτηση, στην υποτέλεια, στο αδιέξοδο και στον ξεσηκωμό.

Ενάντια σε αυτή την τυραννία του χρήματος, των κερδοσκόπων και των Ευρωπαίων πολιτικών που δρούνε χωρίς φαντασία και χωρίς όραμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: