Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ...

Η πολιτική είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι με πολλαπλούς ελιγμούς από όσους ασχολούνται μαζί της.

Το βασικό κλειδί για την επιτυχία τους είναι είναι να περνάνε τις ήττες τους στον λαό ως νίκες. ιδίως σε αυτούς που συστεγάζονται στο "μαντρί".

Στον τομέα αυτό οι Έλληνες πολιτικοί έχουν γίνει ειδικοί με την χωρίς αιδώ εξάσκηση πάνω στην κοινή γνώμη.

Ποτέ δεν είπαν την αλήθεια για τίποτε κι ούτε πρόκειται να την πουν τώρα.

Ή συμφωνείς και υπογράφεις ή διαφωνείς και βγαίνεις και το λες ξεκάθαρα, πράμα που τώρα δεν μπορείς να κάνεις γιατί δεν έχεις αποσαφηνίσει την πολιτική που σκοπεύεις ν΄ακολουθήσεις, όποτε και αν...

Δεν είναι λίγο τη μια μέρα να πουλάς στον κόσμο ότι είσαι αγέρωχος πολιτικός που δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου και την άλλη μέρα να δείχνεις σαν να σέρνεσαι πίσω από τέτοιου είδους εκβιαστικά διλήμματα των Ευρωπαίων στα οποία όμως έχεις βρεθεί προ τετελεσμένου εξαιτίας δικών σου πολιτικών σφαλμάτων.

Που επένδυσες πολλά σε μία αντιμνημονιακή ρητορεία που επί της ουσίας ήταν σωστή, αλλά στην πράξη αποδείχθηκε άνευ ουσίας και εντέλει εξαναγκάστηκες να συνυπογράψει με το να στηρίξει μία πολιτική την οποία κατήγγειλε όλους τους προηγούμενους μήνες αλλά στην ουσία δεν έκανε τίποτα για να την αλλάξει...

Γι' αυτό και είμαστε σ' αυτό το κατώτατο σημείο αξιοπιστίας και σοβαρότητας στις χώρες, από τις ηγεσίες μέχρι τους λαούςτης Ε.Ε., αλλά και ολοκλήρου του κόσμου.

Η πολιτική, έστω κι αν ακόμη παίζεται η τύχη της πατρίδας, θεωρείται κάτι σαν ιδιοκτησία ορισμένων πολιτικάντηδων που έχουν την αίσθηση ότι και η Ελλάδα είναι ιδιοκτησία τους και κληρονομιά τους.

Γι' αυτό υπάρχει πλήρης απαξίωση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: