Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

"ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ" ΣΩΤΗΡΕΣ...


Εδώ και δύο εικοσιτετράωρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες Έλληνες υπηκόους και χιλιάδες άλλους ξένους, από την καιόμενη Λιβύη.

Τρία C-130 Hercules της Πολεμικής μας Αεροπορίας, συνεπικουρούνται από μια Φρεγάτα του Στόλου μας, με ισχυρό κλιμάκιο της Μ.Υ.Κ. με αποστολή τους την προστασία των λοιπών εμπορικών μας πλοίων που για άλλη μια φορά, αποτελούν το μόνο αξιόπιστο μέσο διαφυγής για χιλιάδες πολίτες άλλων χωρών που συνωστίζονται στα λιμάνια της χώρας, Δεκέπέντε χιλίαδες Κινέζοι υπήκοοι και εκατοντάδες άλλοι ξένοι αναμένεται να επιβιβαστούν στα πλοία αυτά, με προορισμό τα ασφαλή ελληνικά λιμάνια.

Αυτοί που ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είχε προ μηνών αποκαλέσει αντιπαραγωγικούς, σχεδιάζουν, οργανώνουν, και υλοποιούν μια επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, όχι μόνο από άποψης απαιτήσεων τεχνικών μέσων, αλλά κυρίως επειδή συνεπάγεται δράση υπό αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες (έρημος, άγνωστο περιβάλλον) και σε περιοχή με πρακτικά καμία στοιχειώδη κρατική ή πολιτειακή οργάνωση, καθώς όλες οι κρατικές δομές της Λιβυής και οι οργανωμένες υπηρεσίες της, φέρεται να έχουν καταρρεύσει από τον αλληλοσπαραγμό με τον τρελό καραβανά της που είχε την εξουσία 40 χρόνια τώρα.

Τώρα οι ίδιοι που τους χλεύαζαν και τους αποκαλούσαν αντιπαραγωγικούς θα τρέξουν πάλι να τους δώσουν συγχαρητήρια.

Ίσως σύντομα διοργανωθούν και φιέστες για βράβευση τους, με πρωταγωνιστές τους χαμογελαστούς πολιτικούς να μπουρδολογούν περί "καθήκοντος" και ψυχής του Έλληνα σε δύσκολες στιγμές. Αυτή η ψυχή που βγάζει, είναι που γονιμοποίησε ό,τι υψηλό και ωραίο σ'αυτόν τον τόπο, που ποτέ δεν ευτύχησε να έχει πολιτικούς που του έπρεπαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: