Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ...


Εδώ και δεκαετίες στην ελληνική πολιτική σκηνή έχουμε δυστυχώς, μόνο αρχηγούς παρατάξεων: απλούς δηλαδή διαχειριστές (καλούς ή κακούς) των δημόσιων πραγμάτων και της οικονομίας μας.

Δεν έχουμε πραγματικούς ηγέτες.

Επειδή, άλλο αρχηγός και άλλο ηγέτης...

Οι ηγέτες έχουν όραμα που επιδιώκουν την πραγμάτωσή του με τη βοήθεια των λαών τους. Είναι άνθρωποι που σμιλεύουν την πρόοδο και την ευτυχία του λαού τους.

Γι αυτό και πραγματοποιούν ουσιαστικές αλλαγές στην κοινωνία. Ηγούνται του λαού τους με στόχο την υλοποίηση του οράματος τους, λαό που τον τον παιδεύουν και τον καθοδηγούν. Δεν ακολουθούν τυχαίες δημοσκοπήσεις και επικοινωνιακά τεχνάσματα!

Τα μέλη των κομμάτων επιλέγουν τον αρχηγό της παράταξης τους, μα μόνο η άσκηση της εξουσίας σε κυβερνήσεις αποδεικνύει, αν ο εκλεκτός της (οποιασδήποτε) παράταξης, μπορεί να μετατραπεί και σε ηγέτη όλου του λαού του...

Γιατί ο αρχηγός μιας παράταξης παραμένει δέσμιος των τάσεων που επικρατούν σ΄ αυτήν.

Για αυτό συνήθως δεν τολμάει βαθιές τομές, αφού η κύρια έγνοια του είναι η διατήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών καθώς και η επόμενη εκλογή του όταν λήξει η θητεία του.

Είναι έρμαιο των βουλευτών του και παραμένει πολιτικάντης...

Αντίθετα ο ηγέτης δεν σκέφτεται το πολιτικό κόστος, αλλάζει τα δεδομένα της εποχής του και πάει το λαό ένα βήμα μπροστά...

Η πραγματική ηγεσία είναι μια επίπονη διεργασία της ιστορίας, με πολλές θυσίες και τολμηρές αποφάσεις.

Ο ηγέτης ακολουθεί μια μοναχική πορεία, για να είναι αμερόληπτος "στεγνώνει την ψυχή" του αν χρειαστεί και και προτάσσει μόνο το συμφέρον του λαού του.
Έστω και με τίμημα της ζωής του όπως ιστορικά παραδείγματα έχουν δείξει...

Πράγματα που οι πολιτικοί στην εποχή μας είναι αμφίβολο αν θα το έπρατταν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: