Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΗΓΕΤΙΚΗ ΚΟΥΡΑΣΗ Ή ΑΝΑΠΑΡΚΕΙΑ;


Ο Καραμανλής δηλώνει πως κουράστηκε και μας απειλεί ότι εάν χάσει στις εκλογές θα αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ.

Δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτε παραπάνω, γιατί αφού κορόιδεψε τους ψηφοφόρους του κόμματος του σε 2 εκλογικές αναμετρήσεις που τον ανάδειξαν νικητή, τελικά τον πήρανε χαμπάρι. Φάνηκε από τις καταστάσεις που προέκυψαν, αφενός η ανεπάρκεια του ίδιου σαν ηγέτη, όσο και των επίλεκτων συνεργατών του που εντέλει τον κάψανε, και αφετέρου να τον υποσκάπτει η οργανωμένη προσπάθεια του αντίπαλου δέους/οικογένειας της παράταξης να καταλάβει την ηγεσία.


Οταν δεν μπορείς ν' αναμετρηθείς με τις αντιξοότητες, να βγείς από την κρίση και συγκρούεσαι για να κάνεις καταμερισμό ευθυνών στους άλλους για τα συμβαίνοντα και όχι σε σένα τον συνταγματικά υπεύθυνο, τότε επιτείνεις το φόβο του χάους, κ. Καραμανλή.

Η συλλογική πολιιτκή λειτουργία στο μεταξύ, έχει υποκατασταθεί από ένα εσμό αχόρταγων κουμπάρων και κολλητών, που καθημερινά κινούνται με αποκλειστικό οδηγό τους την προσωπική τους κονόμα καί βόλεμα.

Βέβαια όπως καταλαβαίνετε, όλοι οι υποψήφιοι δελφίνοι χάρηκαν και παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που έριξαν λένε αμήν και πότε..Όπως και οι κρατικοδίαιτοι εκδότες των μεγάλων έργων και προμηθειών που προωθούν σχέδιο που εξυπηρετεί μόνο το στενά οικονομικά τους συμφέροντα (μεγάλα έργα, καζίνα, αποκρατικοποιήσεις) και μόνο κακά προοιωνίζει για την χώρα.

Προορίζουν τον ένα δελφίνο (εκείνον που διανέμει τα έργα και τα φιλέτα του κράτους) σε ρόλο μεταβατικού πρωθυπουργού και ίσως ηγέτη της παράταξης, μέχρις ότου άλλος /η ανδρείκελο τους μπορέσει να αναλάβει πλήρως το γαλάζιο μαγαζί.

Το νέο κι άφθαρτο παλικάρι που έγινε άκοπα βουλευτής και πρωθυπουργός χάρη στο όνομα που εν γενετής κουβαλούσε, χωρίς να έχει δουλέψει σχεδόν ποτέ στην ζωή του λέει πως κουράστηκε κι όλοι οι γνωστικοί πολίτες απορούμε και συνάμα αγανακτούμε.

Και εμείς κουραστήκαμε με αυτόν που παραμένει απλός παρατηρητής και σχολιαστής όλων αυτών που συμβαίνουν στην χώρα μας. Γιατί ο Καραμανλής με ελάχιστες εξαιρέσεις που χάνονται στα πολλά κίβδηλα, έχει επιλέξει συνεργάτες και υπουργούς οι οποίοι είναι μόνο για τις παρελάσεις.

Δεν είχε την στοιχειώδη εξυπνάδα να αξιοποιήσει τους πιο ικανούς από τους βουλευτές του, που αντιδρούνε τώρα και οι ίδιοι. Το βλέπουμε πανελλάδικά μα και τοπικά, όπου αξιόλογοι βουλευτές το μόνο που μπορούν να κάνουν κάθε σαββατοκύριακο που έρχονται, είναι να δικαιολογούν πολιτικές που σίγουρα οι ίδιοι δεν θα ακολουθούσαν.

Τι έχουν όμως να πούν για να διακαιολογούν εκείνους που εν μέσω αμέτρητων σκανδάλων και διαπλοκών με μεγαλο-επιχειρηματίεs και μεγαλοεκδότεs άφησαν την χώρα καταχρεωμένη κι έρμαιο στα χέρια των επιτήδειων μεσαζόντων, με την εγκληματικότητα σαν παράπλευρο επακόλουθο να εκδηλώνεται ανεμπόδιστη και την καθημερινότητα να πνίγει τον ανήμπορο ν' αντιδράσει πολίτη...

Αν συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο υπαίτιος ότι λίγος καιρός του απομένει στην πρωθυπουργική καρέκλα, τότε απηλλαγμένος από πολιτικό κόστος θα μπορούσε να πάρει καίριες αποφάσεις, που θα σημαδέψουν τουλάχιστον την υστεροφημία του και ο λαός να 'χει να πεί κάτι καλό γι' αυτόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: