Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΜΠΛΟΚΑ ΚΙ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ...


Έκανα 4 χιλιόμετρα υπό βροχή με τα πόδια, για να πάω κάπου που ήθελα κι είχα την ατυχία να βρίσκεται μετά το σημείο που κάποιοι βαλτοί αγροτοπατέρες σκέφτηκαν να κλείσουν με μπλόκο, ξεσηκώνοντας το πόπολο της περιοχής τους (ενώ αυτοί απόντες από την πρώτη γραμμή).

Άλλοι ταξιδιώτες αλλάζουν τρία λεωφορεία για να πάνε στον προορισμό τους σε συνθήκες εκνευρισμού κι αντιδικιών, φορτηγά με παραγγελίες και προϊόντα ακινητοποιούνται, άρρωστοι διαπραγματεύονται και καλούνται ν' αποδείξουν την κατάσταση τους για να τους επιτρέψουν να πάνε στο νοσοκομείο, οι φίλοι και γνωστοί των "αγωνιζομένων" περνάνε ελεύθερα όμως...

Ο αγώνας των αγροτών ή και οποιουδήποτε άλλου, όσο δίκαιος και αν είναι, δεν πρέπει να γίνεται επιβάλλοντας δυσβάσταχο κόστος στο σύνολο της κοινωνίας.

Φέτος πληρώνει τις παλαιότερες μαλακίες του ο νύν υπουργός Γεωργίας, που πρωτοστατούσε σε ξεσηκωμούς με τα ίδια "αιτήματα" που όπως - όπως και πυροσβεστικά προσπαθεί τώρα να καλύψει.

Και πάλι όχι δίκαια προς όλους τους αγρότες της χώρας, επλεκτικά προς ορισμένους που εκβιάζουν καλύτερα είναι τα μέτρα του και στην εκλογική του περιφέρεια κυρίως...

Οι υπόλοιποι πολίτες όμως τι φταίνε;

Στο κάτω - κάτω, αυτοί που κατ' εξοχήν υφίστανται το κόστος, ούτε φταίνε για το πρόβλημα ούτε μπορούν να το λύσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: