Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ...


Αστυνομικός ληστής βούτηξε αυθαίρετα τον μισθό ενός οικονομικού μετανάστη από το Μπαγκλαντές.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχόλησε την υπηρεσία του. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. προ μηνός είχε αράξει το περιπολικό εν ώρα υπηρεσίας έξω από το τμήμα Κυψέλης, με αφημένα πάνω στο καπό του περιπολικού κύπελα με καφέδες.

Στον διοικητή που ζήτησε εξηγήσεις πως η εικόνα περιπολικού με καφέδες επάνω προσβάλει το κύρος της αστυνομίας.είπε αναιδέστατα ενώπιον πολιτών που περίμεναν στην σειρά να εξυπηρετηθούν "έλα μωρέ, δεν ήταν φαγητά, καφές ήταν" και πάρε τα στοιχεία μου μόνος σου από τις επωμίδες μου", τελικά την έβγαλε με ένα μικρό πρόστιμο για πειθαρχικό παράπτωμα και μόνο.

Γιατί είχε μέσον, κοινώς μπάρμπα στην Κορώνη, ή όπως συνηθίζεται στους δημόσιους μαζικούς ρουσφετοδιορισμούς "βύσμα"...

Χάρη στο οποίο κατόρθωσε να τοποθετηθεί στην Άμεση Δράση αμέσως μετά την αποφοίτηση του από την μπατσοσχολή, όπου μπήκε με "σπρώξιμο" και μην έχοντας τίποτα καλύτερο να κάνει στην ζωή του και σίγουρα στερα από πολύμηνα οικογενειακά τάματα στον άγιο Μαλακογιάννη της εκλογικής του περιφέρειας.

Για να βγεί στολισμένος στα 22 του χρόνια και να επιδεικνύει τη στολή που του φόρεσαν όπου μπορεί και τον παίρνει να προκαλεί:

Σε καφενεία που αράζει σε ώρες που τον στέλνουν για περιπολία, σε μπάρ που μοστράρει σε αλλοδαπές για νέος προστάτης, σε κλήσεις κι επιπλήξεις σε αγνώστους, ενώ ταυτόχρονα χασκογελά με τους κολλητούς του στη μέση του δρόμου, σε κατόχους αγροτικών αυτοκινήτων που αποκαλεί "κατσικοκλέφτες" αδιακρίτως, σε περιθωριακούς και λαθρομετανάστες και γενικά όπου νομίζει πως δεν έχουν αντίστοιχο "βύσμα", σε κείνους που έχουν τον τρόπο τους κάνει την πάπια και τον πρόθυμο γλύφτη όπως έμαθε...

Ούτε οι συνάδελφοι του δεν γλιτώνουν, ακόμη κι αρχαιότεροι στην υπηρεσία που τους καπελώνει συχνά πυκνά, αναγκάζοντας κάποιους τολμηρούς να γράψουν στον πίνακα ανακοινώσεων της υπηρεσίας το:

"Όποιος δουλεύει κινδυνεύει να κάνει λάθη και να τιμωρηθεί, ενώ εκείνος που κάθεται προάγεται".

Έτσι θα φτάσει να γίνει ανώτερος αξιωματικός σύντομα, μπορεί κι αρχηγός, να έχει περισσότερες δυνατότητες κι ευκαιρίες για γκάφες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: