Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΡΕΚΟΡ...


Αποκαλύφτηκαν ντοπαρισμένοι οι συμμετέχοντες στην εθνική ομάδα άρσης βαρών που ετοιμαζόταν για αγώνες και ξέσπασε πάλι υποκριτικός σάλος.

Η κοινή γνώμη ακόμη μια φορά παρουσιάζεται "έκπληκτη" και "συγκλονισμένη" να μιλά για σκάνδαλο. Τα ΜΜΕ οργιάζουν πάλι και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με υπονοούμενα για προηγούμενες νίκες, τάχα πως ήταν μυστική η συνταγή τότε.

Ενόψει κι Ολυμπιακών Αγώνων σε λίγους μήνες...

Σιγά την συνταρακτική ανακάλυψη. Οποιαδήποτε ομάδα, οποιασδήποτε χώρας να ελεγχθεί σήμερα ή αύριο, θα βρεθεί να κάνει χρήση "απαγορευμένων ουσιών".
Ιδίως σε τριτοκοσμικές που βρίσκονται ξαφνικά να λάμπουν με αθλητές στο βάθρο των νικητών, ν'ακούγεται ο εθνικός τους ύμνος σ' όλη την οικουμένη και να μπαίνουν στον απολογισμό των μεταλλίων στο τέλος. Τόσα χρυσά, τόσα ασημένια, τόσα χάλκινα.

Να ευχαριστηθεί το πόπολο πίσω στον τόπο του, να χοροπηδούν στις πλατείες και να οργανώσουν φιέστες υποδοχής στους "ήρωες"...Να πάρουν και λίγη λάμψη οι πολιτικοί που θα συνωστίζονται δίπλα στους νικητές, μπουρδολογώντας για "γένος νικητών" και "ψυχική δύναμη" λες και διαφέρουν οι νικητές από τους χαμένους πέρα από την ντόπα...

Με ουσίες που φτιάχνονται σε εργαστήρια προχωρημένης τεχνολογίας, με ένα και μόνο σκοπό: να βοηθήσουν αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους και τους ίδιους τους εαυτούς τους με τις προηγούμενες επιδόσεις τους.

Να προχωρήσουν μπροστά το άθλημα, κάνοντας νέα ρεκόρ. Δεν έχει σημασία ποιο συγκεκριμένο άθλημα, είτε είναι δύναμης ή αντοχής είτε είναι ατομικό ή ομαδικό, όλα διαθέτουν τις ουσίες που καλύπτουν τις ανάγκες τους κι ο κάθε αθλητής έχει το προσωπικό του φαρμακείο σε βαλιτσάκι που κουβαλά πάντα μαζί του.

Νομίζετε πως οι επιδόσεις και τα ρεκόρ έρχονται με μαρουλόφυλλα και βραστά καρότα ή πατάτες; Νομίζετε πως η καθημερινή προπόνηση συμβάλλει πουθενά πέρα από την τελειοποίηση μιας τεχνικής;
Και το υπόλοιπο που προσφέρει είναι μόνο κούραση κι ανία.

Κομμένα τα παραμύθια. Το 70% του αποτελέσματος οφείλεται στην διατροφή, κάθε μορφής. Αν πραγματικά δεν θέλετε να ρισκάρει ο αθλητής την υγεία του και τον αυριανό προνομιούχο διορισμό του στο στράτευμα "κατ' εξαίρεση" στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου που είναι φέτος μην απαιτήσετε μετάλλια, διακρίσεις, ρεκόρ, εθνικό ύμνο...Μην γιουχάρετε από τους καναπέδες όταν θα τους βλέπετε στις οθόνες σας να πατώνουν στους αγώνες...

Προτρέψτε τους ν' αγωνιστούν για ένα κομμάτι κλαδί ελιάς ή δάφνης (άλλη μια Ελληνική παραξενιά θα μας χρεώσουν τα διεθνή media) κι αφήστε τις διεθνείς διακρίσεις στην Μογγολία, το Ιράν, την Κίνα, την Πολωνία, την Αρμενία, την Τουρκία, κλπ που οι αθλητές τους θα κάνουν χρήση των ίδιων ουσιών για τον ίδιο λόγο.

Και ξεχάστε τους αμέσως μετά τους αγώνες, όπως σίγουρα θα κάνετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: