Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την αρχή της κρίσης είναι ότι ο καθένας σκέφτεται όπως ήταν μαθημένος τόσο χρόνια.

Εκατομμύρια "γιατί εγώ", "εγώ τι φταίω", "ας το κάνει κάποιος άλλος", "δεν τα έφαγα εγώ".

Όλοι μαζί φταίμε που φτάσαμε εδώ από τον αγρότη με τις επιδοτήσεις που έγιναν εισαγώμενα 4χ4, τον βοσκό με τα 100 πρόβατα που δήλωνε 500 με τον ίδιο σκοπό, τον ψηφοφόρο που πούλησε την ψήφο για να βολέψει τον κόπρο του, αυτόν που έπαιρνε διακοποδάνειο χριστούγεννα - πάσχα, τον καραβανά που πετύχαινε πρόωρη σύνταξη στα 45, τον ψευδοανάπηρο που ταξίδευε τζάμπα κι έπαιρνε και σύνταξη και αφορολόγητο αμάξι, τον φοιτητή που τα θέλει επίσης όλα τζάμπα και στο τέλος διορισμό με χαρτί χωρίς αντίκρυσμα στην αγορά, τον ήδη διορισμένο υπάλληλο που κάθε 10 μέρες σήκωνε απεργία για περισσότερα, τον έμπορα που εισήγαγε φρούτα από το εξωτερικό στέλνοντας τα δικά μας στις χωματερές, την κάθε συντεχνία που ήθελε προνόμια, τους μαλάκες ιδεολόγους που αφανίσανε την Ελληνική βιομηχανία στα 80'ς, τον μιζαδόρο στην πολεοδομία, τα διπλώματα και την υγεία, το λαμόγιο του χρηματιστηρίου, μέχρι τον όποιο πολιτικό που δεν τόλμησε να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο της χώρας τόσα χρόνια επειδή ξένα συμφέροντα του το επιβάλλανε,τον διαπλεκόμενο κρατικοδίαιτο "μεγαλο-επιχειρηματία" με τα κανάλια χωρίς άδεια, τα off shore ακίνητα, τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα και προμήθειες και τα δις χρέη στην εφορία...

Κι όποιος δεν έφαγε όταν μπορούσε ας το έκανε, δεν φταίει άλλος αν δεν τόλμησε αυτός ενώ έβλεπε τι πανηγύρι γινόταν.

Αντί να δούμε εδώ και 2 χρόνια ότι το πλοίο βουλιάζει, ασχολούμαστε όλοι με τα παλαιά προνόμια πάνω στο πλοίο, ποιος θα πάρει νέα και ποιός θα διατηρήσει τα παλιά.

Αντί να είμαστε ένας λαός συστρατευμένος, με εγωισμό και περηφάνια, αντί να δείξουμε τι εστί Έλληνας ανά τους αιώνες, παραμένουμε άπραγοι, αγανακτισμένοι κι άβουλα αντιστεκόμενοι σε πορείες χωρίς νόημα, περιμένοντας την καταστροφή.

Μπορεί να λείπει ο εμπνευσμένος ηγέτης και το όραμα από την εξουσία αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους λείπει η απλή λογική.

Όποιος νοιώθει πατριώτης κι έχει τα μέσα, κάνει το καθήκον του τέτοιες στιγμές για να μην χρεοκοπήσει η πατρίδα.

Ο Γ. Αβέρωφ κάποτε έχτισε το πολυτεχνείο, αγόρασε θωρηκτό για την πατρίδα, έκανε κι άλλα έργα στο χωριό του και του έμειναν κι αρκετά, άλλοι πλούσιοι ευεργέτες πράξανε παρομοίως, οι σημερινοί τι κάνουνε πέρα από το να πληρώνουν για να κλωτσούν μια μπάλα, ή να κάνουν έναν τηλεοπτικό καρακατσουλογάμο;

To φιλότιμο ήταν όντως μια αρετή του λαού μας η οποία όμως δεν υπάρχει πια, ή μάλλον υπάρχει σε εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν απλώς τον κανόνα.

Λίγοι έχουν πάνω από όλα την χώρα και δεν είναι διατεθειμένος κανείς να τους ακολουθήσει. Οι άλλοι πάνω από όλα τον εαυτό τους και το κέφι τους.

Όποιος μπορεί ας το δείξει τώρα που χρειάζεται, ως αρωγή στον λαό που ήδη πληρώνει αναγκαστικά. να πληρώσει και κανένας άλλος το μερίδιό του, όχι μόνο όσοι δεν έχουν τρόπο να ξεφύγουν.

Ενάντια στην άλλη λογική που δεν θέλει με τίποτα να αλλάξει, να πληρώσει, να επενδύσει στο μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: