ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΒΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ / ΣΥΓΚΙΝΕΙ /ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ / ΑΡΕΣΕΙ / ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ
Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010
ΨΙΛΟ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Ή ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ...
Οι Δυτικοευρωπαίου πιέζουν σθεναρά τη χώρα να πάρει σκληρά μέτρα εκμεταλλευόμενοι φυσικά και την αδυναμία του ελληνικού κράτους και των πολιτικών να αντεπεξέλθουν στις επιταγές των καιρών. Όλα τα κρίσιμα στοιχήματα που έχει βάλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τα έχει χάσει, όχι εξαιτίας των πολιτών αλλά εξαιτίας των άθλιων ηγεσιών που έχει.
Ο Ιανουάριος θα είναι ίσως ο πιο κρίσιμος μήνας της χρονιάς καθώς η Ελλάδα θα καταθέσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας που περιγράφει πώς και πότε θα γίνει η μείωση των ελλειμμάτων. Επίσης, αμέσως μετά τις γιορτές θα έλθουν απανωτά κλιμάκια της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να μας περάσουν από κόσκινο. Πλέον η οικονομία βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση αφού κανείς δεν μας εμπιστεύεται και κυρίως κανείς δεν πιστεύει ότι μπορούμε να αλλάξουμε. Όλοι πιστεύουν ότι θα βουλιάξουμε, έτσι για να θυμηθούμε και το σύνθημα του πρωθυπουργού. Και πάνω στις πλάτες των πολιτών παίζουν και τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία μας.
Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε αλλά είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει, προς το χειρότερο για τον κόσμο. Η λύση είναι μια:
Πρέπει να κάνουν την Ελλάδα χώρα ελκυστική για επενδύσεις ειδικά στην γραφειοκρατεία και στο ΦΠΑ, όπως και στις εκάστοτε δομές της Ελλάδας που διώχνουν αντί να φέρνουν επενδύσεις. Και για να γίνει αυτό πρέπει να κινητοποιήσουν όλη την μούχλα που έχει συσσωρευτεί στην επιφάνεια όλα αυτά τα χρόνια.
Το πρόβλημα είναι το κράτος αυτό που ο μόνος ρόλος του είναι να εμποδίζει τις δυνάμεις αυτές για να επιβιώνουν και να πλουτίζουν ανίκανοι και φαύλοι. Έτσι έπιασε κορυφή και το χρέος και τα ελλείμματα και πάτο η δυνατότητά μας να παράγουμε πλούτο, με την υπερμεγένθυση του μηχανισμού αυτού φαυλότητας και προώθησης της ανικανότητας.
Πρέπει να κινηθεί η αγορά κατ' αρχήν. Πως θα γίνει αυτό με μια χώρα ουσιαστικά χρεοκοπημένη, με την αγορά και το ζεστό χρήμα να μην κινείται και όλοι να είναι κουμπωμένοι, με ακάλυπτες επιταγές παντού, και όλα αυτά που ξέρουμε...
Θα συνεχίσει η κυβέρνηση να κινείται χαλαρά, να βερμπαλίζει χωρίς νόημα και να σπαράσσεται από έριδες τρεις μήνες μόλις μετά τη μεγάλη της νίκη;
Ή θα αποφασίσει να πάρει μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση και η οποία είναι μία και μόνο:
Τα πράγματα είναι απλά. Να κοιτάξουμε ποιοι πλούτισαν τα τελευταία 15 χρόνια που υφαινόταν η σημερινή κρίση και αυτοί να πληρώσουν. Όλοι αυτοί που πήραν μίζες, που αναμίχθηκαν με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Το να φορολογήσεις μεσαία εισοδήματα είναι μια τρύπα στο νερό και τα έσοδα περιορισμένα κι ανακυκλούμενα σε απαιτήσεις των ιδίων πάλι.
Περί τα 5 - 10 δις ευρώ καταθέσεις έφυγαν από την Ελλάδα από τότε που στον αέρα αφήνοντας να αιωρείται από την κυβέρνηση ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να είναι τεκμήριο. Άλλοι έχοντες πάλι, φοβούμενοι ότι θα πιαστούν στην τσιμπίδα της εφορίας αγόρασαν ακίνητα, οι περισσότεροι όμως πήραν τα λεφτουδάκια τους και τα κατέθεσαν σε HSBC, UBS και σε άλλες ξένες τράπεζες.
Τη γκάφα της αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει λέγοντας τώρα ότι οι καταθέσεις δεν θα περιληφθούν στο διευρυμένο πόθεν έσχες που σχεδιάζουν.
Μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι θα πάρουν αποφάσεις για φοροαπαλλαγές ώστε να έλθουν πίσω στην Ελλάδα τα κεφάλαια αυτά και ακόμη περισσότερα...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου