Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

STAGE ΚΑΙ ΛΗΞΗ...


Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις stage και οι προσλήψεις που έγιναν προεκλογικά ακυρώνονται...

Σκάσαμε οι υπόλοιποι!

Αυτό το τροπάρι πρεπει να τελειώσει οριστικά και το ποιο σημαντικό είναι να λήξει ο μεταπολιτευτικός εμφύλιος που διεξάγεται στο πεδίο των κομματικών προσλήψεων στο δημόσιο.

Με κάθε τρόπο κι εφεύρεση, όπως ήταν και το ελληνικό stage στο δημόσιο...

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σαφώς οι πλέον ευνοημένοι αυτή τη δύσκολη περίοδο, καθώς η ασπίδα της μονιμότητας και του σίγουρου μισθού που με ζέση (και δανεικά) τους προσφέρει η πατρίδα εξαφανίζει το άγχος που προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Κρατικά Stage τέλος λοιπόν, που δήθεν είναι "πλήγμα" για ένα έθνος που ζει για να διοριστεί στο δημόσιο...

Μόνο και μόνο για να δικαιώνουν το ανέκδοτο: Τι κοινό έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα σπερματοζωάρια;

- Πολλοί μπαίνουν μα μόνο ένας κάνει δουλειά!

Πρέπει όλοι να σοβαρευτούνε και να φτιάξουν ενα ευέλικτο δημόσιο τομέα και να στρώσουν τον κώλο τους να δημιουργήσουν υλοποιήσημα πλάνα αναπτυξιακής πολιτικής.

Τα παιδιά αυτά είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την μονιμοποίηση και η κουτοπονηριά δεν είναι ποτέ προς λύπηση.

Πάντως τα stage τα χρησιμοποιούν σε όλη την Ευρώπη και τα ονομάζουν "πρακτική" η οποία είναι είτε πληρωμένη είτε απλήρωτη. Βασικά ο στόχος είναι να απαιτήσεις εργασιακή εμπειρία για να μπορέσεις να βρεις δουλειά, όχι να βολευτείς εκβιαστικά κι από το παράθυρο στο δημόσιο, όπως θα εξελισσόταν εδώ στην Ελλάδα.

Υπάρχουν άπειρα παιδιά και με προσόντα στα χαμένα να δουλεύουν για το μεροκάματο και κανείς δεν ασχολείται με αυτά ή τα παιδιά του ιδιωτικού τομέα που δουλεύουν στον τομέα τους μεν αλλά με το ατελείωτο ωράριο και με μπλοκάκι ή τις λιγότερες απολαβές.

Σίγουρα το να τους ξεγελά η κάθε κυβέρνηση και να καπηλεύεται τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτός ο θεσμός είναι κατάπτυστο.

Από την άλλη ήξεραν εξαρχής ότι είχαν ημερομηνία λήξης.

Είναι άδικο όπως και να το δούμε είτε τους νομιμοποιήσουν σε σχέση με τους άλλους άνευ μπάρμπα στην κορώνη, είτε τους απολύσουν γιατί θα είναι άνεργοι και χωρίς ένσημα για το διάστημα που εργάστηκαν κανονικότατα, αλλά αυτά έχουν οι μεσοβεζικες καταστάσεις αδικία, θολούρα και αμφιβολη έκβαση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: