Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ...


Συχνά αποκαλύπτονται σκάνδαλα διαφθοράς, γίνονται καταγγελίες που φτάνουν στα υπουργεία, μα εκεί σταματά η υπόθεση.

Παρά τις πομφόλυγες περί πάταξης της διαφθοράς στο δημόσιο, αυτή διαδίδεται σε όλο και χαμηλότερα στρώματα υπαλλήλων. Διεκδικούν κι αυτοί το μερίδιο τους στην αφαίμαξη του πολίτη που συναλλάσεται μαζί τους.

Η πάταξη δεν είναι δυνατή γιατί το "κουκούλωμα" και η συγκάλυψη είναι συντονισμένα και για αυτό πολύ αποτελεσματικά.

Γίνονται απο τις ίδιες τις υπηρεσίες τις οποίες οι ίδιες οι κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει και στελεχώσει.
Φαίνεται στην κοινή γνώμη σαν να είναι ανίκανη η κάθε κυβέρνηση να την πατάξει ή περιορίσει έστω, μα είναι αλήθεια θέμα ανικανότητας ή κακής πρόθεσης;

Δυστυχώς ισχύει το δεύτερο.


Χιλιάδες κομματικά στελέχη, διψασμένα για εξουσία, ισχύ, πλουτισμό, αναγνώριση, έχουν επανδρώσει τις ηγεσίες αυτών των φαύλων υπηρεσιών του δημοσίου και νέμονται τα προνόμια και τα ωφέλη της θέσης τους.
Η κάθε κυβέρνηση αν ήθελε μπορούσε να εντοπίσει τις παρανομίες και τους παρανομούντες.


Αν το κάνει όμως, θα χρειαστεί να συλλάβει τα δικά της παιδιά, τα δικά της κομματικά στελέχη και να αφοπλίσει τους δικούς της κομματικούς μηχανισμούς.
Αυτή η πελατειακή σχέση δημόσιας διοίκησης και εκάστοτε κυβέρνησης είναι που συντηρεί όλα αυτά τα χρόνια την διαφθορά στο δημόσιο.


Και μ' αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αντιμετωπιστεί ούτε η φοροδιαφυγή ,ούτε η εισφοροδιαφυγή, ούτε τα λαδώματα σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, ούτε και η αμέτρητες μικροεξυπηρετήσεις της καθημερινότητας των πολιτών.

Κανείς δεν πρόκειται να τολμήσει να δυσαρεστήσει αυτούς ακριβώς που τον έφεραν στην θέση που είναι και διεκδικούν τώρα την ανταμοιβή που ο ίδιος τους έταξε.

Άσε που περιμένει στην γωνία η αντιπολίτευση, να καταγγείλει ατασθαλίες, επιδρομές και κομματικοποίηση, για τα μάτια του ανύποπτου κάσμου και μόνο, ενώ την ίδια στιγμή δικά της στελέχη εργάζονται κι ελπίζουν να βρεθούν σύντομα στην θέση αυτών που καταδικάζουν...



Δεν υπάρχουν σχόλια: