Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΕΙΣ...

Πέρα από τις λεπτομέρειες μέχρι αηδίας περί την ΧΑ που μονοπωλούν τα κανάλια της διαπλοκής μέρες τώρα, υπάρχει και η καθημερινότητα που τη βιώνουν εκατομμύρια συμπατριωτών μας, που περνά ανώνυμα κι ασχολίαστα.

Και δεν αρκεί απλά η διαπίστωση από το πολιτικό σύστημα για την ύπαρξη του προβλήματος, αλλά απαιτούνται λύσεις εδώ και τώρα. Άραγε είναι τόσο δύσκολο να το αντιληφθούν τα κυβερνητικά στελέχη;

Η φτώχεια που εξαπλώνεται, η ακάθεκτη ανεργία (φτάσαμε κοντά στα 2.000.000 άνεργους και συνεχίζουν τα λουκέτα και οι αναχωρήσεις για το εξωτερικό), η πολιτική παράλυση, οι σωσμένες τράπεζες που ξεσαλώνουν έναντι των (πρώην) πελατών τους, η κοινωνική αναστάτωση, τα συνεχιζόμενα κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια δέσμια των συντεχνιών τους, η αυξανόμενη εγκληματική βία και αχαλίνωτη διαφθορά, διαποτισμένη με μια οξεία αίσθηση εθνικής ταπείνωσης, είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τα θεμέλια της δημοκρατίας και θα πρέπει να γίνει κατανοητό.

 Μπορεί να αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν από την τραγική οικονομική κατάσταση που οδηγηθήκαμε όμως απαιτούμε από αυτούς που σήμερα κυβερνούν να δίνουν λύσεις, απλά χρειάζεται πολιτική βούληση.

Οι δημοκρατικοί θεσμοί εξαρτώνται στους δύσκολους αυτούς καιρούς από τη συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος το οποίο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις οικονομικές απολαβές τους δεν έχει δείξει τις καλύτερες συμπεριφορές.

Είναι εξοργιστικό να παρακολουθούμε σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ βουλευτές όλων των κομμάτων να σχολιάζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χωρίς όμως να ακούμε ουσιαστικές απαντήσεις και προτάσεις.

Οι ίδιοι που δέχονται στη συνέχεια έκπληκτοι τις "σφαλιάρες" που έρχονταν από παντού.

Ο Ελληνικός λαός έχει ανάγκη από  ένα όραμα, από μια νέα μεγάλη ιδέα από ένα εθνικό αφήγημα για να αφυπνισθεί και να ξεκινήσει την αντίστροφη πορεία της ανάκαμψης σε όλα τα επίπεδα, τώρα που σύμφωνα με αυτούς "τσακίσαμε τον φασισμό"...

Η βία που γέννησε τη Χρυσή Αυγή έχει συγκεκριμένα αίτια, που όσο θα εξακολουθούν να υπάρχουν, θα εξακολουθεί να είναι για πολλούς συμπολίτες μας η ακραία ψήφος διαμαρτυρίας.

Αυτό ας το έχουνε πάντα στο μυαλό τους οι "καλεσμένοι" στις διάφορες εκπομπές των πραγματικών αφεντικών (τους)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: