Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΚΙ ΑΝΙΣΧΥΡΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ...


Η χώρα βαδίζει προς τις ευρωεκλογές με φόντο τα πολυσυζητημένα σκάνδαλα, τα οποία θα συζητηθούν εν εκτάσει, με την κυβέρνηση να βρίσκεται υπόλογη στον ελληνικό λαό, διότι διέκοψε και δεν παρέτεινε τις εργασίες της Βουλής προτιθέμενη να διαγραφεί το αξιόποινο των παρανομιών των πολιτικών προσώπων που ενέχονται σ' αυτές.

Η είσοδος των μικρών κομμάτων στην Ευρωβουλή αποδυναμώνει τον δικομματισμό και τώρα αν μπουν και οι οικολόγοι πράσινοι, το φάσμα διευρύνεται με αποτέλεσμα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εντείνουν την πολωτική "λασπολογία" για να συσπειρώσουν τουλάχιστον τους οπαδούς τους.

Η λογική της συσκότισης εξυπηρετεί την κυβέρνηση η οποία καλλιεργεί αντιπαραθέσεις και αδυνατεί να εξηγήσει στον Έλληνα πολίτη το βαθύτερο νόημα των ευρωεκλογών και διευρύνεται η απέχθεια των πολιτών για τα κόμματα. Οι πολίτες άλλοτε έστελναν μηνύματα δυσαρέσκειας στα κόμματα. Τώρα θεωρούν μεγάλη πολιτέλεια, την προειδοποίηση. Κάνουν τη δυσφορία τους πράξη...

Αν οι ευρωψηφοφόροι καθόριζαν την ευρωπαϊκή πολιτική, θα είχανε και λόγο να προσέλθουν στις κάλπες στις 7 Ιούνη, μια καλοκαιρινή μέρα που εδώ στην Ελλάδα συμπίπτει και με παραδοσιακή φυγή του Αγίου Πνεύματος...

Αλλά η Ευρωβουλή δεν εισακούγεται, διότι οι προτάσεις τους δεν βρίσκουν ανταπόκριση ή ανατρέπονται απ' το ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής. Οι ευρωβουλευτές δεν έχουν αυτονομία, να λειτουργούν κατά τα εθνικά τους κόμματα και η παρεμβατικότητά τους δεν είναι αποτελεσματική.

Οι μεγάλοι ευρωπαίοι ηγέτες κρατούν αποστάσεις απ' τα φλέγονται ζητήματα, που εδημιουργήθησαν στους πληθυσμούς και ετεροχρονίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να τα πάρουν μετά τις 7 Ιουνίου. Οι δικοί μας ακολουθούν την ίδια συνταγή, κρυπτόμενοι πίσω απ' τον θόρυβο της πολιτικής διαφθοράς, που τον επιτείνουν με μεταξύ τους κονταροχτυπήματα που μας αφήνουν αδιάφορους.

Τι κι αν ψηφίζουν οι ευρωπαίοι;

Τα κόμματα δεν έχουν δυνατότητα συμμετοχής στα τεκταινόμενα. Τα μικρά κράτη βλέπουν την Ε.Ε. μόνο από οικονομικής απόψεως υποβαθμίζοντας την πολιτική της φυσιογνωμία, αδιαφορώντας ν' ακολουθήσουν κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και να στηρίξουν ένα ευρωπαϊκό όραμα...

Τα 780 νέα μέλη του ευρωκοινοβουλίου, ένα συνονθύλευμα πολιτικών αποχρώσεων, συνιστούν τον σύγχρονο πύργο της Βαβέλ, όπου αδυνατούν ν' ακολουθήσουν, ή να δημιουργήσουν μια φιλελεύθερη και ανεξάρτητη πολιτική υπέρ των ευρωπαίων πολιτών.

Συνεχώς αυτός ο κορυφαίος ευρωπαϊκός θεσμός θα υποβαθμίζεται και θα φθίνει. Η διεύρυνση που έγινε με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προκάλεσε ποικίλους ενδοιασμούς στο κατά πόσον θα συγκροτηθεί ένα ενιαίο πολιτικό οικοδόμημα.
Σήμερα η ΕΕ μη έχουσα αφομοιώσει εκείνη τη διεύρυνση και με άλλα δύο μέλη ακόμη, θα συναντήσει τεράστιες δυσκολίες να διεκδικήσει ουσιαστικό ρόλο στον παγκόσμιο συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων.

Γιατί ο Ευρωστρατός πέθανε λόγω ΝΑΤΟ. Την ευρωδιοίκηση στις Βρυξέλλες την δέρνουν κρίσεις και η Κομισιόν ακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά αδυνατεί να διαμορφώσει μια οντότητα ελλείψει ενός συντάγματος, που χρόνια τώρα προσπαθεί ν' αποκτήσει...

Κι εμείς εδώ κομπάζουμε να βάλουμε τρανταχτά ονόματα επικεφαλής των ψηφοδελτίων και ουραγούς πόρρω απέχοντες και γνωρίζοντες περί τα Κοινοτικά.
Ο ένας με τον ντελιβερά μοτοποδηλάτη, ο άλλος με τη σύνοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο κι ο τρίτος με τον επώνυμο ηθοποιό, τιμής ένεκεν σαν να κάνουμε την πλάκα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: