Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ...

Υπάρχουν τρανταχτές περιπτώσεις χαρακτηριστικές της τρικυμίας εν κρανίω που ζούμε ως κοινωνία.
Μέχρι προχθές όλοι έβριζαν την ΕΡΤ (πρώην ΕΙΡΤ, ΥΕΝΕΔ, κλπ) πρωί μεσημέρι βράδυ.

Πρώτον για την απροκάλυπτη κυβερνητική της προπαγάνδα, και δεύτερον για το υποχρεωτικό χαράτσι, που πλήρωναν και πληρώνουν ακόμη και οι στάνες στα βουνά. Για το απαράδεκτο σε μεγάλο βαθμό πρόγραμμά της ούτε λόγος.

Εκεί, απλά ο Έλληνας απέφευγε να το παρακολουθεί, εξ ου και η πάντα χαμηλή τηλεθέασή της κρατικής τηλεόρασης.

Και όμως μόλις κάποιος τόλμησε επιτέλους να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, όλοι ξαφνικά οι Έλληνες θυμήθηκαν τον πολιτισμό που τάχα αντανακλούσε το μέχρι προχθές πρόγραμμα της ΕΡΤ με 3 - 4 μονάδες θέαση όλη κι όλη...

Άλλο ένα ζήτημα που δείχνει την διπολική μας προσωπικότητα είναι αυτό που βλέπουμε αυτές τις μέρες με την διαθεσιμότητα και την μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών.

Αυτών που τη μισή  μέρα σουλατσάρουν με τη σφυρίχτρα και τα μπλοκάκια των κλήσεων (για τους άγνωστους, αφού ποτέ δεν έγραψαν φίλους, συγγενείς, διδπλεκόμενους) δυο δυο και τρεις τρεις, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Το κυκλοφοριακό χάος παραμένει χαοτικό στο κέντρο, τα τραπεζάκια καταλαμβάνουν πλέον και το οδόστρωμα σε όλο και περισσότερους δρόμους και πεζόδρομους, ενώ οι παράνομοι λαθραίοι μικρέμποροι αλωνίζουν παντού.

Ακόμη σε όλες τις παραλίες, οι μαύροι και οι κίτρινοι διαλαλούν την πραμάτεια τους χύμα στο κύμα, και τα "κομάντα" της δημοτικής αστυνομίας κοιτάνε αλλού.

Όπως και να το κάνουμε, ο θεσμός της δημοτικής αστυνομίας απέτυχε.

Απλά εξυπηρέτησε κάποια "δικά μας γαλάζια παιδιά" και κάποιες αυτοκρατορικές διαθέσεις ορισμένων μεγαλομανών δημάρχων και των παρατρεχάμενων τους, που έτσι απέκτησαν πραίτορες.
Και όπλο εκβιασμού. Και μπόλικες ψήφους από εκείνους που θεωρούν τους δήμους τσιφλίκι τους. Διότι τσιφλίκι τους τούς θεωρούν όταν λέει ο γνωστός συνδικάλας ότι δεν θα ξαναβγούν δήμαρχοι όσοι εφαρμόσουν την κινητικότητα. Αυτά μπορεί να τα απευθύνει σε εκείνους που τους διόρισαν, αυτοί μπορεί και να τ' ακούσουν, όπως συμβαίνει με τους παλιούς πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι στις μικρότερες πόλεις οι δημοτικές εκλογές εξαρτώνται από τους δημοτικούς υπαλλήλους και τις οικογένειές τους. Αλλά ότι "θα βρεθούν από δήμαρχοι κλητήρες, όσοι εφαρμόσουν την πολιτική της κινητικότητας", την πρόχειρη και οριζόντια, είναι απλά ομολογία της ΠΟΕ-ΟΤA ότι φυσικά υπάρχει πελατειακή σχέση μεταξύ των μετακινούμενων δημοτόμπατσων και του πολιτικού προσωπικού που προίσταται των δήμων...

Και πάνω που έρχεται η κυβέρνηση να επαναφέρει τη τάξη, από κει που όλοι μα όλοι βρίζανε την δημοτική αστυνομία και τους χαραμοφάηδες αφισοκολλητές - σουλατσαδόρους της,  τώρα θυμήθηκαν ότι επιτελούσε σημαντικό έργο, και ότι οι αξιοκρατικά προσληφθέντες υπάλληλοι τη είναι όλοι πανεπιστήμονες, με δεκάδες μεταπτυχιακά και ντοκτορά και θα τους λείψει η δήθεν "προσφορά" τους!

Δουλεύουν τον κόσμο οι δήμαρχοι. Τα κόμματά τους αποφασίζουν κι εκείνοι το παίζουν αντάρτες για τα ρουσφέτια τους. Έχει πλάκα να καλέσουν τους δημότες σε ταραχές και συλλαλητήρια για να μην χάσουν μερικούς άχρηστους σουλατσαδόρους που τους φόρτωσαν...

Παρόλα αυτά ουδείς απάντησε πόσοι δημοτικοί αστυνομικοί χρειάζονται για ποιες δουλειές, αν μπορούν να πάνε στην ΕΛ.ΑΣ όπου θα έχουν και όπλα. και αν ναι τι εκπαίδευση χρειάζονται και πώς ακριβώς διορίσθηκαν στους δήμους οι γυναίκες και οι άνδρες της δημοτικής αστυνομίας...

Και για τυχόν μπούρδες που θ' ακουστούν περί "κοινωνικής αλληλεγγύης" και συμπαράστασης, δεν υπάρχει τέτοια. Καθένας το τομάρι του κοιτάζει από τότε που έκανε τα πάντα (ακόμη και κακολογώντας - συκοφαντώντας άλλους συν-υποψήφιους) να βρεθεί αυτός κι όχι εκείνοι σε μια καλοπληρωμένη θέση σε ΕΡΤ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΟΤΑ κλπ, μέχρι τώρα που απεγνωσμένα καλεί όλους να τον στηρίξουν στο βολικό για κείνον και μόνο καταστημένο του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: