Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Η αξία του εκλεγμένου βουλευτή εδώ και έχει υποβιβαστεί σε ρόλο γλάστρας που χειροκροτεί.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα του Κοινοβουλίου, όπως λειτουργεί σήμερα.

Οι μισοί τουλάχιστον ούτε καν διαβάζουν τι ψηφίζουν, παίρνουν το λόγο στο βήμα και λένε αοριστολογίες, οι ελάχιστοι που όταν έχουν να πουν κάτι λοιδωρούνται, κι όλοι έχουν σαν ακροατήριο δύο-τρείς από κάτω που τους παρακολουθούν και άλλους δύο-τρείς που χασμουριώνται.

Κάποιοι μάλιστα έχουν τόσο εξευτελιστεί που κάνουν αντίσταση 1 ώρας για το θεαθήναι και μετά επανέρχονται στην ανυπαρξία και το γλύψιμο του αρχηγού, ακόμη και των εκάστοτε κολλητών του, με το νου στην επόμενη εκλογική λίστα...

Δεν μπορούν να ανεχθούν λέει να τους λένε γομάρια (ακούστηκε κι αυτό προχθές στη βουλή), αλλά μπορούν να κάνουν μια χαρά τις μπίζνες με τους ευνοημένους τους χωρίς αιδώ και άσε τον λαό να βόσκει, πιστεύοντας πως έχει δημοκρατία.

Δημοκρατία δεν υπάρχει όσο οι βουλευτές είναι το κοπάδι του αρχηγού.

Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν στήνεται συμπαιγνία των κομμάτων για να κρύβονται τα σκάνδαλα ή την αλληλοϋποστήριξη σε περιπτώσεις βουλευτικής ασυλίας.

Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν έχει σταματήσει η ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και ουδείς δημοσιογράφος δεν σταματά να αναπαράγει τις γραπτές ενημερώσεις στην εφημερίδα ή το κανάλι του.

Δημοκρατία δεν υπάρχει όσο πρωθυπουργός, υπουργοί και βολευτές δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο.

Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν η προπαγάνδα στιγματίζει ως ανθέλληνες όσους έχουν διαφορετική άποψη από την επίσημη κυβερνητική (την άποψη δηλαδή των μεγάλων συμμάχων και των μεγάλων συμφερόντων).

Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν απαξιώνονται και αποδυναμώνονται οι ένοπλες δυνάμεις.

Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν τα σύνορα της πατρίδας δεν φυλάσσονται.

Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν οι πολιτικοί μας άρχοντες κυβερνάνε γονατιστοί, υπακούοντας εντολές ξένων κι αγνοώντας τον λαό τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: