Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...


Γύρω από το θέμα της μαζικής παράνομης μετανάστευσης έχουν δημιουργηθεί ισχυρά κερδοσκοπικά κυκλώματα, τα οποία συμβάλλουν στη δυναμική ανάπτυξή της.

Το 80% των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση το επιχειρεί μέσω Ελλάδας, υποστηριζόμενο από ένα πανίσχυρο παρακρατικό Τουρκικό κύκλωμα που επιτυγχάνει ετήσιο κύκλο εργασιών αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στην υπηρεσία αυτού του κυκλώματος βρίσκονται και Έλληνες διακινητές που φροντίζουν για την ταχύτατη μεταφορά των παράνομων μεταναστών από τα σύνορα στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και την εγκατάστασή τους σε αυτά.

Εντυπωσιακή ανάπτυξη εμφανίζουν τα κερδοσκοπικά κυκλώματα στη δημοτική αστυνομία, που καλύπτει το παραεμπόριο, στις υπηρεσίες της αστυνομίας που διαχειρίζονται τις άδειες και τα σχετικά αιτήματα, τις επιθεωρήσεις εργασίας που συναλλάσσονται με όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες χωρίς να αναλαμβάνουν τις στοιχειώδεις οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Αν προσθέσουμε στα παραπάνω τους εργοδότες που απασχολούν τους παράνομους μετανάστες για να μειώνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών τους και να παρακάμπτουν τη νομοθεσία για την κοινωνική ασφάλιση, τους οργανωτές του μεγάλης κλίμακας παραεμπορίου καχέκτυπων αντιγράφων επώνυμων προϊόντων προς καρακατσουλιά, τους εκμεταλλευτές της οργανωμένης επαιτείας από ανάπηρους, τους διακινητές γυναικών, σκληρών ναρκωτικών, αντιλαμβανόμαστε ότι η απλή καταγγελία των συνεπειών της μαζικής παράνομης μετανάστευσης και των ευθυνών των κυβερνήσεων δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο.

Ούτε οι "αλληλέγγυοι" περιθωριακοί αριστεριστές που μαζί με μερίδα αιώνιων φοιτητών έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση, ακόμη και τη νομιμοποίηση με κάθε τρόπο των παράνομων μεταναστών σε βάρος των κοινωνιών που κατοικούν και που αποκαλούν "φασίστες" όσους βλέπουν πως δεν πάει άλλο. Η Ελληνική κι Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει στραφεί σχεδόν στο σύνολό της κατά της μαζικής παράνομης μετανάστευσης και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της μαζικής παράνομης μετανάστευσης περνάει υποχρεωτικά από έναν σκληρό πόλεμο κατά των κυκλωμάτων της διαφθοράς που χαρακτηρίζει τον Ελληνικό δημόσιο βίο. Η χώρα μας έχει γεμίσει από όλες σχεδόν τις φυλές του κόσμου (πλην των Λατίνων της Ν. Αμερικής λόγω απόστασης και μόνο). Μιλάμε για εθνότητες που τις γνωρίζαμε μόνο μέσα από τις εγκυκλοπαίδειες και τα ντοκιμαντέρ, που η κουλτούρα τους αλλά και γενικά η ιδιοσυγκρασία τους δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας.

Και ας μην συνεχίζουν μερικοί από ΜΚΟ το παραμύθι ότι πρόκειται για ταλαίπωρους οικονομικούς μετανάστες, πολιτικούς πρόσφυγες, αθώους και θύματα, που ήρθαν στη χώρα μας για να βρουν ειρήνη, ένα μεροκάματο και ένα πιάτο φαί. Και ούτε κανένα χαρτί υπάρχει που να λέει ποιός είναι ποιός και δικαιούται ασύλου και προστασίας Πολλοί απο αυτούς που έρχονται σωρρηδόν είναι κακοποιά στοιχεία του τόπου τους που μάθανε ότι εδώ ζούμε σε καθεστώς ανομίας, ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένας κανόνας, καμιά επιβολή, και παράλληλα έχουμε και λεφτά (τουλάχιστον περισσότερα από αυτούς ακόμη)...

Τα υπερκέρδη των κυκλωμάτων που αναπτύσσονται γύρω από τη μαζική παράνομη μετανάστευση μετατρέπονται σε πρόσθετες οικονομικές υποχρεώσεις και μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα για τους περισσότερους πολίτες, ιδίως τους φτωχότερους οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην εκμετάλλευση ων παράνομων μεταναστών. (Περιλαμβάνονται οι Αλβανοί και Γεωργιανοί πλέον, που σαν παλαιοί και ενσωματωμένοι μετανάστες δεν βλέπουν με καλό μάτι την υπερπληθώρα Ασιατών και Αφρικανών που υποβαθμίζουν και την δική τους ζωή κι όσα πέτυχαν εδώ).

Άλλοι βγάζουν τα εκατομμύρια και άλλοι βλέπουν τις γειτονιές τους να γκετοποιούνται. Άλλοι «επενδύουν» στη φτηνή και ανασφάλιστη εργασία των μεταναστών και άλλοι βλέπουν να αμφισβητούνται στην πράξη βασικά οικονομικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Άλλοι θησαυρίζουν από την ανάπτυξη παράνομων και εγκληματικών δραστηριοτήτων με τη βοήθεια των παράνομων μεταναστών και άλλοι απειλούνται σοβαρά και καθημερινά από τη θεαματική άνοδο της εγκληματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: