Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ...


Ροζ εκβιασμοί, κυκλώματα πορνείας, παιδόφιλοι...

Ένα άγριο κυνηγητό μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας για εκείνους που απλώς διασκεδάζουν και τους άλλους που ικανοποιούν τις ορέξεις και τα συμφέροντά τους...

Προσωπικά δεδομένα που γίνονται αντικείμενο εκβιασμού, φωτογραφίες και βίντεο από προσωπικές στιγμές που γίνονται μέσο εκδίκησης για έναν χωρισμό, κυκλώματα πορνείας που παγιδεύουν ανυποψίαστους χρήστες, δημόσιος εξευτελισμός λόγω προσωπικής ή επαγγελματικής αντιζηλίας, ανακοίνωση διαζυγίου μέσα από χώρους κοινωνικής δικτύωσης, απολύσεις εξαιτίας σχολίων σε διάφορα social networks είναι ορισμένα από τα όσα αρνητικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ιντερνετική σφαίρα των Facebook, My Space και άλλων παρόμοιων διαδικτυακών τόπων κοινωνικής δικτύωσης που μετρούν εκατομμύρια μέλη...

Διάφορες κοπέλες που είτε ανήκουν σε κυκλώματα πορνείας είτε δρουν ανεξάρτητα, γίνονται μέλη των συγκεκριμένων ιστοτόπων και ανεβάζουν προκλητικές φωτογραφίες τους. Αφού ανταλλάσσουν μαζί τους μηνύματα και αποκτούν μία σταθερή επικοινωνία γίνονται τα πρώτα βήματα, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να συναντηθούν από κοντά.

Άλλες κοπέλες οδηγούν τους ανυποψίαστους άνδρες σε ξενοδοχεία, ζητώντας τους κατόπιν πληρωμή, άλλες ζητούν δανεικά διότι τους έτυχε κάτι επείγον και αφού τσεπώσουν τα χρήματα γίνονται καπνός, ενώ άλλες δηλώνουν από την πρώτη στιγμή την πραγματική τους ταυτότητα και ζητούν από το υποψήφιο "θύμα" να συνεχιστεί η σχέση τους αλλά με συγκεκριμένο οικονομικό όφελος (μηδενική ζημιά αν πληρώνει κανείς όσο ακριβώς αξίζει το νινί της και δεκάρα παραπάνω).

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι περιπτώσεις που τα κυκλώματα εκβιάζουν τα θύματα με δημοσιοποίηση καταγεγραμμένων ερωτικών περιπτύξεων, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά (και τι έγινε που ένας άντρας έκλεισε ένα ερωτικό ραντεβού με μια κοπέλα έναντι μιας αμοιβής, να τη διευκολύνει σε ένα οικονομικό της πρόβλημα, αν τώρα έχει νταβατζή κι επιμένει να τον συντηρεί δικό τους θέμα, μα αν κωλοτρίβονται εκεί που δεν τους παίρνει έχει και για αυτούς συνέπειες πέρα από νόμους και "δικαιοσύνες" και θα πάνε άκλαφτοι αν το παρακάνουν, χωρίς να νοιαστεί κανείς).

Οι παραπάνω περιπτώσεις αποτελούν ορισμένα μόνο από τα έκτροπα που λαμβάνουν χώρα σε διάφορους ιστότοπους και κυρίως σε αυτόν του facebook.
Τα δίκτυα κοινωνικής συνεύρεσης δεν έχουν ακόμη τις δικλείδες ασφαλείας που θα έπρεπε ώστε να προστατεύουν τα εκατομμύρια χρήστες τους διεθνώς από ανάλογα εκβιαστικά περιστατικά.

Κανένας νόμος και καμία υπηρεσία δεν μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία του ατόμου, πέρα από την δική του προσωπική αντιμετώπιση και τη διάθεση να είναι θύμα ή νικητής σε μια τέτοια εμπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: