Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

ΝΩΡΙΣ ΕΦΥΓΕΣ ΘΕΙΕ… 61

Η κύρια αιτία του θανάτου του ήταν κατά βάθος η τσιγκουνιά του. Συγκεκριμένα η άρνηση του να αγοράσει μια σόμπα πετρελαίου ή να εγκαταστήσει ένα σύγχρονο σύστημα καλοριφέρ από τη μια. Και από την άλλη η πεισματική εμμονή του στην παραδοσιακή καύση ξύλων για την θέρμανση του δικού του σπιτιού, με θέα στην θάλασσα μα με βορειοδυτικό προσανατολισμό που το χτυπούσε αλύπητα ο αέρας.

Πέθανε μαζί με τις γυναίκες του, την σύζυγο και την αδερφή του από αναθυμιάσεις ενός αναμένου με κάρβουνα μαγκαλιού έναν κρύο χειμώνα. Έθεσαν να κοιμηθούνε στα ζεστά όπως νόμιζαν και δεν ξύπνησαν ποτέ, δεν ξανασηκώθηκαν τα γέρικα κορμιά τους από τα στρώματα. Εκεί πάνω τους βρήκαν κοκαλωμένους οι γείτονες, όταν τους αναζήτησαν, πολλές μέρες μετά που άρχισαν να αποσυντίθενται.

Η ακίνητη περιουσία του και οι σημαντικές καταθέσεις του στις τράπεζες, πέρασαν αυτοδικαίως στον μοναδικό του κληρονόμο, έναν θετό γιο μισοπαράουρο και μικρονούση, που μπαινόβγαινε από μικρός σε ιδρύματα, έτσι την γλίτωσε αυτός από το μονοξείδιο του άνθρακα που σκότωσε ανάσα την ανάσα σε λίγες ώρες όλη την οικογένεια του. Δεν μπορούσε όμως νομικά να διαχειριστεί μοναχός του αυτή την καθόλου ευκαταφρόνητη κληρονομιά, μπήκε στη μέση και η εφορία.

Αναγκάστηκε να πουλήσει όλα τα ακίνητα κοψοχρονιά με ένα μικρό τίμημα το καθένα, στους ήδη ενοικιαστές τους, που έτσι απρόσμενα απόκτησαν δικό τους σπίτι με κάποια λίγα χρήματα που κατέβαλλαν στον δικαιούχο. Να μπορέσει αυτός να πληρώσει τους φόρους που τον βάρυναν έξαφνα και να του μείνει κατιτίς να πορεύεται, όπως αποφάσισε το δικαστήριο που προσέφυγαν οι δικηγόροι του.

Τα είχε βαρεθεί πλέον όλα αυτά τα περί ανεγέρσεως μιας οικοδομής ο Κωστής στην πραγματικότητα, από την συχνότητα που τα έβλεπε. Όλα ίδια και απαράλλαχτα σε καθεμιά, με την ίδια σειρά πάντα. Δεν επρόκειτο να γίνει ποτέ μεγαλώνοντας ένας καλός πολιτικός μηχανικός ή ένας πετυχημένος αρχιτέκτονας, όπως θα γινόταν ίσως ένας άριστος ηλεκτρονικός ή ηλεκτρολόγος ή μηχανολόγος.

Ή ακόμη και παραγωγός δικών του εκπομπών. Σε αυτούς τους τομείς θα ανακάλυπτε με τον καιρό τα θέματα και τα πράγματα εκείνα που τον τραβούσαν περισσότερο και μεγαλώνοντας τα εύρισκε πολύ πιο ενδιαφέροντα για να θελήσει να εντρυφήσει στα μυστικά τους.Σύντομα η συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: