Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

ΝΩΡΙΣ ΕΦΥΓΕΣ ΘΕΙΕ… 34

Η Μαρία που αναζητούσε το χαμένο στον βρόντο σπίτι της οργισμένη, τον έψαχνε για καιρό με το μαχαίρι στο χέρι, έτοιμη να του ορμήσει για να του βγάλει τα μάτια και να πετάξει τα άντερα του στους σκύλους. Αυτόν τον μισητό τώρα πια δικό της άνθρωπο που την άφησε χωρίς προίκα, παραμονές που ήταν να της κάνουν το προξενιό να παντρευτεί κι αυτή, που άρχιζαν να την παίρνουν τα χρόνια…

Άσε που ότι και να έλεγε ο Σταύρος παίρνοντας πάνω του όλη την ευθύνη, δεν της έβγαινε από το μυαλό πως την πρώτη νύξη που οδήγησε στην ιδέα αυτή την είχε κάνει η Τασία, που συμβούλευε σε πολλά τον Σταύρο κι επενέβαινε δυναμικά στην ζωή και τις πράξεις του, από τον πρώτο κιόλας καιρό που την γνώρισε. Δεν την χώνεψε ποτέ την Τασία η Μαρία, το ίδιο και το υπόλοιπο σόι στο χωριό που τη θεωρούσαν και κύρια υπεύθυνη για τον εκούσιο ξενιτεμό τους στον Πειραιά, όπου μακριά από κάθε βλέμμα και παρατήρηση, θα έκαναν ανενόχλητοι τα δικά τους.

Αυτή η «βρώμα» θα ήταν για αυτούς η κύρια αιτία τόσων κακών μετά, τα υπόλοιπα χρόνια, υπαίτια για ότι κακό θα συνέβαινε στην ζωή του Σταύρου που τους τον άρπαξε από την οικογένεια με τα περιποιημένα και βαμμένα νύχια της. Η πλούσια καλομαθημένη κόρη που έχοντας βαρεθεί τους σαχλούς φλώρους της σειράς της, έκανε τα καπρίτσια της με τον καλοβαλμένο πλην φτωχό εργάτη, που σαν πρωτάρης στην αγάπη, υπάκουε στα κελεύσματα του πρώτου μεγάλου έρωτα του.

Εκείνος παγερά αδιάφορος τότε για τα σούσουρα που του έσερναν στο χωριό κι όλα τα υπόλοιπα πλην τα δικά του, παρέμενε στον Πειραιά με το ταίρι του, νοίκιασαν ένα σπίτι σε έναν στενό κατηφορικό δρόμο στην Πειραϊκή, μάλιστα παντρεύτηκαν εκεί στο «Ρόδον το Αμάραντον» κρυφά μια Κυριακή μεσημέρι χωρίς τους δικούς του, ούτε και τους δικούς της, που ηθελημένα θα τους έβλεπαν πολύ σπάνια και σε εξαιρετικές περιπτώσεις από δω και πέρα…

Πήρε πολύ χρόνο να φιλιώσουν με την αδερφή του. Μόνο όταν ο μεγαλύτερος αδερφός όλων και αρχηγός της οικογένειας, ο Σταμάτης, παραχώρησε ολόκληρο το δικό του προσωπικό κομπόδεμα στη Μαρία. Μαζί ήρθαν στα Χανιά και αγόρασαν ένα άλλο πιο μεγάλο σπίτι εκεί κοντά, μα σε πιο κεντρική γειτονιά με καλύτερη εικόνα στα μάτια των Χανιωτών, ανάμεσα στα σημεία που βρισκόταν ο κινηματογράφος «Ρεγγίνα» και ο ονομαστός ξυλόφουρνος του Δρανδάκη. 

Τότε μόνο, αφού αποκαταστάθηκε η σκληρά δουλεμένη προίκα της καλύτερα από πρώτα και με τα πολλά λέγε – λέγε, έπεισε τελικά ο Σταμάτης την Μαρία να συγχωρήσει τον παρορμητικό αδερφό τους.


Σύντομα η συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: