Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

ΝΩΡΙΣ ΕΦΥΓΕΣ ΘΕΙΕ… 32

Οι γονείς της Τασίας την αναζήτησαν κάπως ανήσυχοι μα χαλαροί στην αρχή, δεν κατάγγειλαν στις αρχές την φυγή της κόρης τους, δεν είπανε τίποτα σε κανέναν γνωστό τους, δεν ξέρανε καν με ποιόν το είχε σκάσει ή τι άλλο της είχε συμβεί. 

Ξέρανε όμως καλά την κόρη τους που δεν της χαλούσανε χατίρι, ξέρανε την επιθυμία της να ζήσει μια έντονη περιπέτεια με κάποιον ξεχωριστό τολμηρό και γενναίο άντρα, που θα την έπαιρνε μαζί του πάνω στο άσπρο του άλογο σαν ιππότης και θα έφευγαν μαζί αναζητώντας την ευτυχία τους στην ήπειρο του ρομαντικού παραμυθιού, προστατεύοντας την από κάθε κίνδυνο.

Αυτό το παραμύθι της κόρης τους, ελπίζανε και οι δυο να μην κρατήσει πολύ, άντε δυο εβδομάδες να είναι αρκετές να δει μοναχή της τη ουτοπία, να καταλάβει τα εμπόδια, να τελειώσουνε τα χρήματα που θα είχανε μαζί τους, να χορτάσει και να βαρεθεί τον ιππότη της γρήγορα. Πριν συμβεί κάτι το αναπόφευκτο, να γυρίσει λογικευμένη κοντά τους, που σαν καλοί γονείς δεν της χάλασαν την περιπέτεια που ήθελε και δεν την εμπόδισαν να τη ζήσει, μα ως εδώ θα ήταν η ανοχή τους στα νεανικά κοριτσίστικα καπρίτσια της και τέρμα!

Η ανησυχία τους μεγάλωνε και γινόταν όλο και πιο έντονη περνώντας οι μέρες, χωρίς η καλομαθημένη κόρη τους να δίνει σημεία ζωής. Υπέθεταν οι γονείς τα μύρια όσα, από την τραγικότερη κατάληξη, μέχρι το να της άρεσε πραγματικά αυτός ο δρόμος που είχε πάρει, ώστε να μην θέλει να επιστρέψει στα συνηθισμένα της ξανά. Από το αδιέξοδο της συνεχούς αγωνίας τους έβγαλε η ίδια η Τασία, λίγες μέρες μετά που φύγανε για τον Πειραιά με τον άντρα της ζωής της.

Τους έγραψε και τους έστειλε ένα γράμμα και τους εξήγησε αναλυτικά πως είχαν τα πράγματα. Πως ο Σταύρος της δεν ήταν αλήτης, αγαπιότανε και θα παντρεύονταν. Έψαχνε να βρει δουλειά εκεί, καλύτερη από αυτήν που έκανε εδώ, θα κέρδιζε λεφτά να ζούνε, δεν χρειάζονταν τα κοσμήματα που είχε πάρει μαζί και θα τα επέστρεφε αν ήθελαν. Τελικά τους συγχώρησαν και τον δέχτηκαν για γαμπρό τους τον εκλεκτό της κόρης τους, που τους αιφνιδίασε, δίνοντας τους την ευχή τους.

Αποκλείοντας τους όμως μια για πάντα από το να κληρονομήσουν το μεγάλο σπίτι της οικογένειας στην Χαλέπα. Αφού κάποιος αγαπούσε και ήθελε τόσο πολύ να φορτωθεί την κόρη τους, ας είναι βέβαιοι πως θα τα βγάλει πέρα μόνος του και πως δεν θα έχει  μελλοντικά προικοθηρικές βλέψεις.


Σύντομα η συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: