Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

ΝΩΡΙΣ ΕΦΥΓΕΣ ΘΕΙΕ… 31


Σαν καλομαθημένη που ήταν η Τασία όμως, έκανε τελικά το δικό της: Του ζήτησε να την κλέψει και να φύγουν μακριά από το σπίτι της. Μια δόση ρομαντισμού; Ξεροκεφαλιά; Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι υπάρχει στο μυαλό μιας γυναίκας. Που ήξερε πως στο τέλος έπαιρνε πάντα αυτό που ήθελε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από μικρή σαν μοναχοκόρη που ήταν.

Και τώρα ήταν η ώρα να αρπάξει τη μοναδική ευκαιρία για μια έντονη συγκίνηση. Τέτοια που λίγες κοπέλες κατορθώνουν να βιώσουν, όταν είναι τα νιάτα τους ανθισμένα. Αν δεν την έκλεβε εδώ και τώρα που ήταν νέα κι όμορφη ένας τέτοιος άντρας αληθινός, πότε, που και ποιος άλλος θα περίμενε να βρεθεί και να είναι ικανός να το πράξει;

Όσο  οι δικοί της έκαναν τα μύχια σχέδια τους, τους πρόλαβε αυτή με το δικό της που σκάρωσαν αστραπιαία μαζί με τον αγαπημένο της. Έτσι, ένα καθορισμένο βράδυ πολύ αργά, την ώρα που οι γονείς της κοιμόταν βαθειά, ήρθε ο Σταύρος με μια κούρσα δημοσίας χρήσης με οδηγό αγκαζέ, βγήκε από την πόρτα σαν κυρία με την βαλίτσα της που είχε ετοιμάσει από καιρό, πήρε μαζί και τα κοσμήματα της μάνας της και το σκάσανε…

Πήγανε το ίδιο βράδυ στην Σπλάντζια, στο σπίτι του αδερφικού φίλου του, του Μανώλη του Πάπιτσου που στο μεταξύ είχε γίνει δραστήριος εμπορομανάβης και τροφοδοτούσε με φρέσκα κηπευτικά και χορταρικά αρκετά μπακάλικα στα Χανιά. Μα και πολλά ακόμη τέτοια μαγαζιά Κρητικών από γύρω χωριά, που τα ανοίξανε στην Αθήνα αυτοί. Μόλις είχε παντρευτεί κι αυτός την κοπέλα που του άρεσε από ένα διπλανό χωριό και ως ερωτευμένοι νεόνυμφοι επίσης, ετοιμάζονταν να κάνουν την δική τους οικογένεια στο σπίτι – προίκα της νύφης.

Εκεί περιμένανε τρεις μέρες να δούνε πως έχει η κατάσταση και αν τους ψάχνει η Χωροφυλακή μετά από τυχόν καταγγελία των γονιών της Τασίας. Μετά φύγανε κρυφά ένα βράδυ για τον Πειραιά με την πολύτιμη βοήθεια και τις χρήσιμες οδηγίες του Μανώλη του Πάπιτσου, που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα έξω από την Κρήτη. Ταξιδέψανε με την «Αγγέλικα», το θρυλικό πλοίο που έκανε για πολύ καιρό τότε τακτικά δρομολόγια μεταφέροντας ανθρώπους κι εμπορεύματα από και προς το νησί.

Σύντομα η συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: