Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

ΝΩΡΙΣ ΕΦΥΓΕΣ ΘΕΙΕ... 24

Στο μεταξύ πίσω στο χωριό, ο Τσούρδος έδωσε συνέχεια στον παλιό ξυλοδαρμό του. Αφού όμως δεν θα κατάφερνε με τίποτα να δείρει τον Σταύρο, πήγε κι έδειρε απρόκλητα έναν ξάδερφο του, τον Γεράσιμο. Ακόμη έστησε μποσκάδα μια νύχτα, για να σκοτώσει τον καλύτερο φίλο του Σταύρου, τον Μανώλη τον Πάπιτσο. 

Είχε σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο απέναντι από το σπίτι της αδερφής του Μανώλη κάποιο σκοτεινό βράδυ με τον τσιφτέ στα χέρια και περίμενε καρτερικά με υπομονή μουλαρίσια, κουρνιασμένος ακίνητος πάνω σε ένα πυκνόφυλλο κλαδί. Ο Μανώλης ήρθε για να φάει, κάθισε δε στο τραπέζι με την πλάτη του προς το μέρος που είχε κρυφτεί ο άλλος και δεν τον έβλεπε. 

Ο Τσούρδος πυροβόλησε κάποια στιγμή, που έτυχε να σκύψει ο Μανώλης για να βάλει μια μεγάλη μπουκιά στο στόμα του, η σφαίρα πέρασε λίγο πάνω από το κεφάλι του και καρφώθηκε στον τοίχο απέναντι. Πετάχτηκε πάνω ο Μανώλης και πόρισε όξω με το δικό του πιστόλι που είχε τραβήξει αμέσως καθώς το είχε πάντα μαζί του, το αμερικάνικο, το δώρο του φίλου του. 

Πυροβόλησε κι αυτός στο σκοτάδι μερικές σφαίρες μα δεν βρήκε στόχο, ο Τσούρδος πρόλαβε και κατέβηκε από το δέντρο με ένα σάλτο (πιο πολύ από τον φόβο του) κι εξαφανίστηκε γλακώντας γρήγορα στο σκοτάδι, με τις φωνές του Μανώλη να αντηχούνε στα αυτιά του:

-    Κάτσε μωρέ άτιμε, να δεις πως πολεμούνε οι άντρες!!!

Δεν θα τη γλίτωνε όμως έτσι απλά αυτή τη φορά...


Σύντομα η συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: